Gratis verzending vanaf €65,-​
Welke waterpijp past bij u, Welke waterpijp past bij u?, Welke shisha past bij u, welke shisha moet ik kiezen, wat is de beste shisha, wat is de beste waterpijp, welke waterpijp rookt het beste, welke shisha rookt het beste, welke hookah rookt het beste, beste shisha kiezen, beste waterpijp kiezen, beste waterpijp kopen, beste shisha kopen, wat is de lekkerste shisha, wat is de lekkerste waterpijp, welke waterpijp geeft de meeste rook, welke shisha geeft de meeste rook,

Welke waterpijp past bij u?

Er zijn verschillende waterpijpen variërend van grootte, koper, rvs of zelfs acryl. Hierdoor kan het moeilijk zijn om een keuze te maken welke waterpijp bij u past. Zo kunt u de waterpijp voor één smaak gebruiken of juist alles door elkaar roken. Hierdoor heeft iedere persoon behoefte aan zijn eigen soort waterpijp. Wilt u meer weten over de waterpijpen en welke het beste bij u past? Lees dan verder en mocht u vragen hebben over de waterpijpen, dan kunt u ook nog een mailtje sturen of een bericht. 

Welke waterpijpen zijn er en waar worden deze van gemaakt? 

Om te beginnen zijn er honderden verschillende waterpijpen, maar er zijn maar een aantal merken die echt aanslaan en populair zijn. De populairste merken zijn Oduman, Khalil Mamoon, Amy Deluxe, Amir’s, Steamulation en tegenwoordig zijn de Russische waterpijpen ook erg booming. Hierdoor kan het lastig zijn om te kiezen welke waterpijp wat heeft en welke dat weer niet. Hier is een opsomming van de waterpijpen inclusief het materiaal. 

Amy Deluxe: 

Amy Deluxe staat bekend om de beste prijs/kwaliteit verhouding. Deze waterpijpen zijn ideaal als u een goede goedkope waterpijp wil, maar ook als u een luxe waterpijp zoekt. Dit komt, omdat al de producten compleet geleverd worden inclusief tabakskopje, waterpijp slang en kolentang. 

De waterpijpen van Amy Deluxe worden gemaakt van verschillende materialen. Zo worden de goedkope waterpijpen van Amy Deluxe gemaakt van acryl en de duurdere waterpijpen worden gemaakt van roestvrij staal.

Acryl kan uiteindelijk gaan roesten en bij de roestvrijstalen waterpijpen is dit wat lastiger aangezien het niet kan roesten.

Amir’s: 

Amir’s is het A-merk van Amy Deluxe, welke alleen maar worden gemaakt van roestvrijstaal en zijn hierdoor één van de best verkochte waterpijpen. De prijs kwaliteit/verhouding is net zoals Amy Deluxe ideaal en ook dit merk biedt de keuze om een goedkopere waterpijp aan te schaffen, maar er zijn ook wat duurdere modellen. 

Oduman: 

Oduman is een Turks waterpijpmerk van hoogwaardige kwaliteit. Dit bedrijf en de waterpijpen staan echt voor kwaliteit, omdat al de waterpijpen gemaakt worden van roestvrijstaal. Hierdoor kunnen de waterpijpen makkelijk schoongemaakt worden, maar kunnen deze ook niet roesten. 

Khalil Mamoon: 

Khalil Mamoon is één van de meest traditionele waterpijpen op de markt en is voor een bepaalde groep ideaal. Dit is namelijk de groep die alleen maar één smaak rookt. Dit komt, omdat de waterpijp van Khalil Mamoon goed de smaak absorbeert waardoor deze goed intrekt. Hierdoor wordt de smaak nog sterker en lekkerder tijdens het roken van de waterpijp. De waterpijpen worden gemaakt van koper, maar de kwaliteit is erg goed. Het koper kan bijna niet roesten, maar bij een lange tijd op een vochtige plek kan dit natuurlijk wel.

Steamulation: 

De waterpijpen van Steamulation staan uitsluitend voor kwaliteit en hebben niet voor niets een mooie prijs mogen ontvangen van beste waterpijpmerk van het jaar. Deze waterpijpen worden uitsluitend van roestvrijstaal gemaakt waardoor de kwaliteit erg hoog is. De stang van de waterpijp kan door middel van een klik systeem niet van de waterpijp vallen waardoor deze waterpijpen niet snel kapot kunnen gaan. De prijzen van Steamulation zijn echter redelijk hoog, maar dan krijgt u één van de beste waterpijpen op de markt. 

Hoe kunt u van deze waterpijpen roken? 

Ondanks dat de waterpijpen verschillende attributen hebben en gemaakt worden van verschillende materialen, wordt het aangeraden om één smaak te roken van de waterpijp.

Hierdoor kan de smaak het beste intrekken en kunt u het beste genieten van uw waterpijp.

Amy Deluxe-, Amir’s-, Oduman- en Steamulation roestvrijstalen waterpijpen kunnen eventueel met meerdere smaken gerookt worden. Dit komt, omdat de waterpijpen gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden waardoor de smaken niet zo snel in de waterpijpen blijven hangen. Dit zorgt ervoor dat bij het roken van één smaak de smaak ook niet optimaal kan intrekken. 

Om ervoor te zorgen dat de smaak het beste blijft kunt u ervoor kiezen om verschillende tabakskoppen te gebruiken, omdat hier de smaak uiteindelijk ook in intrekt. Dus bij het roken van meerdere smaken kan het helpen om meerdere kopjes te hebben om van te roken. Hierdoor kunt u de smaak alsnog het beste beleven ondanks dat er meerdere smaken gerookt worden in de waterpijp. 

Let op!

De waterpijp dient wel schoongemaakt te worden voordat de nieuwe tabakskop er op gaat, omdat de andere smaak anders nog in de waterpijp kan zitten. Hierdoor heeft het geen nut om twee verschillende kopjes in huis te hebben. 

Bij de goedkopere modellen van Amy Deluxe en de waterpijpen van Khalil Mamoon wordt aangeraden om met één smaak te roken. Dit is namelijk wel te doen aangezien de waterpijpen van Amy Deluxe redelijk goedkoop zijn. Hierdoor kan er gemakkelijk gewisseld worden van waterpijp zonder heel veel kosten te maken. Door het acryl is de waterpijp ook niet zo makkelijk schoon te maken en kunnen de smaken blijven hangen in de shisha. Hierdoor proeft u na een lange tijd bijna geen smaak meer, maar meer een mix van alle smaken. 

De Khalil Mamoon waterpijpen zijn ook het beste om te roken met één shisha smaak, omdat de waterpijpen de smaak goed in laten trekken. Dit kan door het gebruik van koper komen, omdat dit de smaak goed absorbeert. Hierdoor is Khalil Mamoon ideaal om één smaak in te roken. Dan heeft u na een lange tijd een goed ingerookte waterpijp die een topwaterpijpsessie oplevert. 

Tip! Ditzelfde geldt ook voor overige traditionele waterpijpen zoals El Mas of Black smoke waterpijpen. 

Roken met één smaak? 

Zoals aangegeven zorgt het roken van één smaak in de waterpijp ervoor dat de smaak het beste blijft en dat er geen mix smaak in de shisha beland. Dit kan een waterpijp verpesten en de waterpijpsessie minder plezierig maken. 

De waterpijpen die hier het beste voor geschikt zijn, zijn de waterpijpen van Khalil Mamoon, El Mas en Black Smoke traditioneel waterpijpen. Deze waterpijpen zijn namelijk gemaakt van koper en absorberen de shisha smaken beter dan de roestvrijstalen of acryl waterpijpen. Dit zorgt een lange tijd voor een optimale shisha-sessie. 

Nu kan het voor beginnende rokers natuurlijk zoeken zijn welke smaken zij lekker vinden en welke shisha bij hen past. Hierdoor is het lastig om direct één smaak te roken, omdat veel smaken na een tijdje niet meer lekker zijn. Voor deze groep wordt aangeraden om eerst een smaak te zoeken die zij het lekkerste vinden en daarna een speciale waterpijp daarvoor aan te schaffen.

Roken met meerdere smaken door elkaar? 

Mocht u toch meerdere smaken door elkaar roken dan kan dit ook natuurlijk. Hier hebben wij een aantal tips voor om de beste smaak te kunnen blijven proeven. 

Zorg dat de waterpijp goed schoon blijft en maak deze ook goed schoon voor het roken van een tweede smaak. Op deze manier kan er minder snel een mixsmaak ontstaan. Verder wordt aangeraden om de shisha af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld schmandweg of een schoonmaakborstel. Hierdoor kan de waterpijp minder snel één smaak in laten trekken, maar wordt de smaak iedere keer goed eruit gewassen en gespoeld. 

Zorg voor een nieuw tabakskopje om de zoveel maanden. In de tabakskoppen trekken de smaken ook snel in waardoor de waterpijp uiteindelijk naar een mix smaakt en niet meer lekker is. Dit verpest uiteindelijk de waterpijpsessie en dat is natuurlijk zonde. De kopjes worden in feite altijd vies behalve als er gerookt wordt uit een tabakskop met een glazuur laag erin. Op deze manier kan de smaak er niet intrekken. Dit zijn bijvoorbeeld kopjes van Bengala, Kalifa, HookahJohn en Oblako. 

Deze koppen dienen ook schoongemaakt te worden, maar hier trekt de smaak minder snel in dan bij een kopje van bijvoorbeeld Amy Deluxe. 

Lijken de smaken op elkaar? 

Zodra de waterpijp smaken erg veel op elkaar lijken zoals zoet, fris of juist heel sterk kan het ook minder kwaad voor de waterpijp om meerdere smaken te roken. Mocht u kiezen voor een zoete smaak en vervolgens rookt u een zoete smaak die erop lijkt kan dit geen kwaad, maar als u een zoete smaak rookt en daarna iets sterks zoals dubbel appel verpest u de waterpijp. Dit komt, omdat een smaak zoals dubbel appel heel snel in de shisha trekt waardoor er een mix ontstaat. 

Rookt u bijvoorbeeld mint dan kan er wel een andere variant gerookt worden van mint om de smaak te behouden, maar niet mint met bijvoorbeeld love 66 dan kan de smaak verpest worden.

Welke waterpijp past bij u? 

Hier een kleine opsomming van de waterpijpen en wat zij kunnen bieden voor u: 

Amy Deluxe: 

In de roestvrijstalen waterpijpen van Amy Deluxe kunnen meerdere smaken gerookt worden, omdat de smaak minder snel intrekt dan bij een Khalil Mamoon. Bij de goedkopere modellen wordt dit afgeraden, omdat de smaak anders snel een mix wordt. 

Amir’s: 

In de waterpijpen van Amir’s kunnen eventueel meerdere smaken gerookt worden, omdat de smaken makkelijk eruit gewassen kunnen worden. Het tabakskopje dient echter af en toe gewisseld te worden, omdat er anders een mix smaak ontstaat. 

Oduman: 

In de waterpijpen van Oduman kunnen ook meerdere smaken gerookt worden, omdat de smaken makkelijk eruit gewassen kunnen worden. Het tabakskopje dient wel af en toe gewisseld te worden, omdat er anders een mix smaak ontstaat. 

Steamulation: 

In de waterpijpen van Steamulation kunnen eventueel ook meerdere smaken gerookt worden, omdat de smaken makkelijk eruit gewassen kunnen worden. Ook hier geldt, dat het tabakskopje af en toe gewisseld dient te worden, omdat er anders een mix smaak ontstaat. 

Khalil Mamoon: 

In de waterpijpen van Khalil Mamoon wordt aangeraden om één smaak te roken, omdat de smaak hier het beste in kan trekken. Op deze manier kan er een optimale waterpijp sessie ontstaan. U dient echter wel één smaak lekker te vinden die u iedere dag kunt roken. Het is ook mogelijk om natuurlijk een aparte waterpijp aan te schaffen om zoete smaken te roken en één waterpijp van Khalil Mamoon om één smaak te roken. 

Wat raden wij aan en welke waterpijp past bij u? 

Wij van Beiroet Shisha kunnen natuurlijk geen beslissingen nemen voor u, maar ons advies is om een waterpijp te kopen voor meerdere smaken (wel van rvs), want dan kunt u kijken welke smaak het beste bij u past. Na een lange tijd van roken raden wij aan om een waterpijp aan te schaffen die ideaal is voor één smaak, omdat zo de lekkerste waterpijp sessie kan ontstaan. 

Verder raden wij aan om na een bepaalde tijd een nieuwe tabakskop aan te schaffen, omdat dit ook de oorzaak kan zijn van een minder lekkere shisha. Zo dient u niet direct een nieuwe waterpijp aan te schaffen, maar kunt u het probleem ook verhelpen met alleen het kopje te vervangen. 

Vond u deze blog interessant? 

Wij hopen u goed geïnformeerd te hebben over de waterpijpen en hopen dat u het bericht interessant vond. Voor vragen kunt u altijd een berichtje sturen of een e-mail. Op onze blog pagina staan nog meerdere waterpijp blogs om u verder te helpen in uw zoektocht. 

Geef een reactie

CONTACT

Beiroet Shisha
Rucphen
+31642502765
info@beiroetshisha.nl
KvK: 72814136

© 2023 Beiroet Shisha

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelmand

Verder winkelen